Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.univ-adrar.edu.dz/jspui/handle/123456789/7488
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorMORGHAD, Chimaa
dc.contributor.authorFELOUAH, Souheila
dc.contributor.authorALIOUAT, Hassna
dc.contributor.authorAbekhti, Abdelkader / promoteur
dc.date.accessioned2022-12-19T13:26:24Z
dc.date.available2022-12-19T13:26:24Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttps://dspace.univ-adrar.edu.dz/jspui/handle/123456789/7488
dc.descriptionSpécialité : Biochimie Appliquéeen_US
dc.description.abstractDans notre étude, nous allons aborder «Les bases fondamentales des analyses microbiologiques » pour rechercher et identifier les microorganismes (bactéries, champignons microscopique, virus et protozoaires…) dans le domaine Alimentaire et Médical. Ces analyses sont des successions des étapes suivantes : échantillonnage, prélèvement, transport et identification des germes après le traitement d’échantillon. Les analyses sont réalisées pour définir la qualité d’aliment et pour mettre en place un traitement approprie pour les patients (homme et animaux). Les techniques d’analyses sont en développement continu pour automatiser les protocoles analytiques, améliorer les méthodes d’analyses pour répondre aux besoins de rapidité et d’exactitude des résultats.en_US
dc.description.abstractIn our study, we will approach “The fundamental bases of microbiological analyses” to search for and identify microorganisms (bacteria, microscopic fungi, viruses and protozoa, etc.) in the Food and Medical field. These analyzes are a succession of the following steps: sampling, collection, transport and identification of germs after sample processing. Analyzes are carried out to define the quality of food and to set up an appropriate treatment for patients (humans and animals). Analytical techniques are constantly being developed to automate analytical protocols, improve analytical methods to meet the needs for speed and accuracy of results.
dc.description.abstractفي دراستنا, سنتناول "الاسس الاساسية للتحليلات الميكروبيولوجية" للبحث عن الكائنات الحية الدقيقة والتعرف عليها (البكتيريا والفطريات المجهرية والفيروسات والاوليات ,..) في مجال الغذاء والطب. هذه التحليلات هي سلسلة من الخطوات التالية : اخذ العينات والجمع والنقل وتحديد الجراثيم بعد معالجة العينة.يتم اجراء التحليلات لتحديد جودة الطعام ولاعداد العلاج المناسب للمرضى (البشر والحيوانات). يتم تطوير التقنيات التحليلية باستمرار لاتمة البروتوكولات التحليلية , وتحسين الاساليب التحليلية لتلبية احتياجات سرعة ودقة النتائج.
dc.language.isofren_US
dc.publisherUNIVERSITE AHMED DRAIA- ADRARen_US
dc.subjectEchantillonen_US
dc.subjectprélèvementen_US
dc.subjectdilution et identificationen_US
dc.subjectSample, sampling, dilution and identification..en_US
dc.subjectالعينة,اخذ العينات, التخفيف, التحديد.en_US
dc.subjectBiochimie Appliquéeen_US
dc.titleLes bases des analyses microbiologiques dans le domaine sanitaire et alimentaireen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Mémoires de Master

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
mé️moire les bases des analyses 2022.pdf3.08 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.